Knippopje Meneer Boek

Knippopje Meneer Boek

Het popje kan gemaakt worden met de bouwplaat van dik papier en kan gekleurd worden met kleurpotlood, stiften, krijt. In de boeken kan getekend worden wat Meneer Boek vindt. Vervolgens wordt de bouwplaat uitgeknipt. Het uitgeknipte deel wordt rond gevouwen en de twee zijkanten over elkaar geplakt tot een kegel. Zo kan het popje zelfstandig staan, bijvoorbeeld in een poppenhuis dat van dozen is gemaakt. Een activiteit leuk voor thuis, in de klas of op een verjaardagspartijtje.

Idee/tekening: Clemence Leijten & Joris Leijten
Vormgeving: Joris Leijten                                                                                                                        
Uitgave: Joleijt educatieve producten, Nijmegen

Bouwplaat wit/mat papier 300 gram. Prijs per set (10 stuks): € 10,00 (inclusief BTW en porto kosten).  Digitaal bestand/hoge resolutie alleen voor gebruik in eigen kring en eigen school voor het vervaardigen van kopieën. Per bestand: € 1,00 (wordt na betaling via de email toegestuurd).

De gedachten van Meisje Bloem- lesboek

Dit lesboek geeft aanknopingspunten aan leerkrachten, maar ook aan ouders die willen doorpraten over wat Meisje Bloem in het prentenboek over zichzelf ontdekt. Ze heet Bloem, Meisje Bloem. “Bloem”noemde haar vader haar omdat ze werd geboren op de eerste dag van de lente. “Word maar een mooie bloem”, zei hij. Ieder kind, ieder mens, kan een mooie bloem worden. Om dit besef sterker te maken, ontwikkelden de makers naast het prentenboek dit leerboek met aanknopingspunten voor gesprekken en doe-dingen, thuis of in de klas. Bij  elk verhaaltje heeft het lesboek een begrip gekozen dat van toepassing is op deze tekst, bijvoorbeeld: ‘kijken naar jezelf’, ‘vasthouden aan wat jij goed vindt’, ‘de grappige kant zien’, ‘delen’, ‘blij huilen’… De thema’s   vormen eigenschappen, die een kind, een mens, nodig  heeft om zijn eigen weg te kunnen gaan. Alle verhaaltjes vormen een losse eenheid. Daarmee is het mogelijk de verhaaltjes te koppelen aan een activiteit die zich voordoet, zoals een verjaardag, een ruzie, het overlijden van iemand. 

Meer informatie: www.meisjebloem.nl

 

Idee, tekst en tekeningen: Clémence Leijten & Joris Leijten
Vormgeving: Joris Leijten
Uitgave: Joleijt, educatieve producten, Nijmegen  

Softcover boek/liggend, 124 pagina’s , cover 300 gram, binnen werk 80 gram ,Wire-O, zwart/wit. Prijs: E. 19,90 (Inclusief BTW en portokosten)

Meisje Bloem - prentenboek

Prentenboek

Meisje Bloem is een prentenboek voor kinderen en grote mensen over een meisje dat Bloem heet en haar eigen weg gaat. Op zolder waar ze ongestoord zichzelf kan zijn, vindt zij dozen met spulletjes. Ze maakt in dit prentenboek verhalen bij die spullen. Die zijn soms ontroerend, soms verrassend, maar altijd geven ze een beeld van een meisje met een eigen kijk op de wereld. In elk verhaaltje van het prentenboek komt wel een woord voor dat de aandacht trekt, zoals: eigen weg; krulmens; vriend; dood; schuilen; grap. Ieder verhaaltje eindigt met een vraag over zo’n woord. Bijvoorbeeld: "Maar Bloem, wat is dat dan, eigen weg?" Dan volgt haar antwoord. "Eigen weg is als je wilt slapen met je hoofd op de plek van je voeten." Duidelijk wordt dat het antwoord háár antwoord is. Meisje Bloem is een verrassende denker. Met haar originele gedachten maakt ze de wereld een beetje leuker.

Meer informatie zie www.meisjebloem.nl (vanaf maart online)

Tekst en tekeningen: Clémence Leijten & Joris Leijten 
Vormgeving: Joris Leijten 
Uitgave: Joleijt, educatieve producten, Nijmegen

ISBN?EAN: 978-90-829012-2-1

NUR/ 234-235

 Softcover boek/liggend, 112 pagina’s , cover 300 gram, binnen werk 150 gram Garenloos gebrocheerd, zwart/ wit. Prijs€. 19,90 Inclusief BTW en portokosten)

Vanaf maart officieel gepresenteerd.

  • 1
  • 2